14.07.2014

Cukinia zapiekana z serem feta






        Pyszna i mało skomplikowana potrawa w stylu greckim. Z dużą ilością sera feta, oliwkami, oliwą grecką i oregano. Fantastycznie sprawdzi się na przekąskę, albo na kolację z dobrym winem przy świecach. 



Składniki: 
  • 2 cukinie średniej wielkości 
  • opakowanie sera feta 
  • oliwa z oliwek 
  • 8 sztuk oliwek bez pestek 
  • sól i pieprz
  • oregano


      Cukinie nacinamy, w miejscu przecięcia wkładamy plasterki sera feta. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sporą ilością oliwy, układamy pokrojone oliwki na sam koniec delikatnie solimy, pieprzymy i posypójemy drobno pokrojonym oregano. Przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na 35-40 minut ( w zależności od wielkości cukinii). Podajemy na ciepło.







* Post zawiera lokowanie produktu


5 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł na cukinię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To coś dla mnie. Prezentuje się pięknie, składniki mam (nawet takie same oliwki). Tylko brać się do dzieła i potem zajadać ze smakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przesmacznie! Bardzo lubię cukinie, więc to danie smakowałoby mi na pewno: )

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy bym nie wpadła a takie faszerowanie cukinii! Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak to wygląda <3 <3
    zakochałam się! :D

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...