Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300 ml napoju ryżowo-kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 200 ml wody
- olej do smażenia
- 200 g jagód (mogą być też truskawki, maliny)
- 1 łyżka cukru waniliowego
Jagody i łyżkę cukru włóż do garnka i gotuj aż się rozpadną i zmiękną.
Placki: Wszystkie składniki zmiksuj i kładź łyżkę ciasta na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj na ciepło z ciepłym sosem. Dodatkowo można polać placki miodem albo syropem klonowym.
mniaam, ale mocno kokosowe!!
OdpowiedzUsuńTakie najlepsze :)
UsuńGood day! I could have sworn I've been to this site before but after looking at some of the articles I
OdpowiedzUsuńrealized it's new to me. Anyways, I'm certainly delighted I found it
and I'll be book-marking it and checking back often!
Własnie na take placuszki mamy ochotę ale dobrze by było zjeść je siedząc w ogrodzie pod zadaszeniem ^^ szkoda, że nie mamy takiego otoczenia ale zawsze pozostają same placuszki :P
OdpowiedzUsuńPlacuszki smakują w każdych okolicznościach :)
UsuńUwielbiam wszystko, co kokosowe! Na pewno by mi zasmakowały ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMuszą być cudowne :) Kokosowe placuszki pewnie smakują jak raffaello :D
OdpowiedzUsuńSą bardzo smaczne i bardzo kokosowe :)
UsuńPomysł bardzo przypadł mi do gustu. Zapisuję sobie i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDaj znać czy smakowały, czy może coś zmienić :)
UsuńDodam jeszcze, że robisz piękne zdjęcia. -:)
UsuńBuziaki, jak miło :D
Usuń