04.04.2018

Pasta do kanapek z białej fasoli i pieczonego czosnku





               Świetna i bardzo prosta pasta. Jeśli mamy upieczony czosnek do przygotowania w 2 minuty. Idealna do kanapek zamiast masła albo jako dip do warzyw.


Składniki: 
  • 1 duża puszka białej fasoli 
  • 1 główka czosnku 
  • sok z cytryny do smaku 
  • 1/2 łyżeczki majeranku 
  • świeżo zmielony pieprz 
  • sól 
          Rozgrzej piekarnik do 180 *C i włóż czosnek na 30 minut. Po wyjęciu powinien być miękki a jego ostrość zniknie. Fasolę i połowę zalewy włóż do kielicha blendera, dodaj czosnek, sól i sok z cytryny. Zblenduj na gładką pastę dopraw pieprzem i majerankiem.

*Uwaga czosnek nie może się spalić


5 komentarzy:

  1. Robimy podobną ale nie pieczemy czosnku a trzeba spróbować go w takiej wersji :P

    OdpowiedzUsuń
  2. szkoda, że nie mogę czosnku, bo zapowiada się niesamowicie! i wygląda rónie apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę w końcu zrobić taką pastę :) Brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam już wielokrotnie, jak mąż był weganinem :) Jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Hello to every body, it's my first pay a quick visit of
    this webpage; this blog contains amazing and actually good stuff for visitors.

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...