Tak przyrządzona ryba jest delikatna i bardzo smaczna. Warzywa dodają rybie słodyczy i lekkiej ostrości. Wystarczy dodać purre ziemniaczane i w 35 minut mamy pyszny obiad.
Zdjęcie zrobione Lumix Panasonic
Składniki:
- 2 pstrągi
- 1/2 główki małej kapusty włoskiej
- 1 mały por
- 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 50 g masła
- pęczek koperku
- pietruszka
- sól,pieprz
Skórę ryb natnij z każdej strony. Do środka włóż gałązkę pietruszki i koperku. Oprósz solą i pieprzem.Kapustę drobno posiekaj i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Por pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem. Połóż na kapuście. Do kapusty i pora dodaj drobno pokrojony koperek, oprósz solą i pieprzem. Na warzywach ułóż rybę. Masło pokrój w cienkie plasterki i połóż na rybie. Między rybami ułóż pomidorki. Piecz w 180*C 30 minut. Podawaj z ziemniakami.
Chętnie spróbowałabym rybki w taki wydaniu:)
OdpowiedzUsuńPstrąg - pyszna rybka. To mi się podoba. Z chęcią bym się skusiła na taką propozycję :) Apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńPozdrowionka cieplutkie :)
Same pyszności :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie :-)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka na taki obaidek
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy ryby ale nie wszystkie. Za pstrągiem przepadamy bardziej niż za łososiem :D Super danie :)
OdpowiedzUsuńJa ostatnio robiłam pieczone karasie, ale teraz chyba czas na pstrągi. Wyglądają pysznie.
OdpowiedzUsuń:)
Bardzo klimatyczne zdjęcia, aż chce się jeść! ;)
OdpowiedzUsuń