23.01.2018

Owsianka z masłem orzechowym i bananami





             Nie od dziś wiadomo że zjedzenie pożywnego śniadania jest bardzo ważne. Dodaje siły i napędza nas na cały dzień. Moim ulubionym śniadaniem jest owsianka i żeby nie było nudno zawsze kombinuje z dodatkami. Ostatnio zakochałam się w połączeniu z masłem orzechowym i miodem. Do tego banan pokrojony w plasterki - smakuje wyśmienicie. Polecam! Idealna na ciepło i zimno chociaż w tym okresie polecam na ciepło, na rozgrzewkę :)


Składniki: 
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich 
  • 1 szklanka mleka/wody albo pół na pół  
  • 1 czubata łyżka masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 1 łyżeczka miodu albo innego słodzika
  • 1 banan 
  • kilka orzechów do dekoracji 

              Płatki owsiane wsyp do garnka zalej mlekiem i gotuj 10 minut. Dodaj masło orzechowe, miód i wymieszaj. Przykryj talerzykiem i odstaw na 5 minut. Przełóż owsiankę do miseczki ułóż plasterki banana i posyp drobno pokrojonymi orzechami jeśli chcesz polej miodem.





5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię to połączenie :) Szczególnie w takiej pięknej owsiance!

    OdpowiedzUsuń
  2. To się nazywa śniadanko. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam masełko orzechowe, oj taka owsianeczka musi być pyszna

    OdpowiedzUsuń
  4. Banan i masło orzechowe to zdecydowanie moje ulubione śniadaniowe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie wygląda, zjadłabym z chęcią :-)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...