08.01.2018

Masło pierniczkowe






         Zostało Wam trochę pierniczków po świętach i każdy z domowników nie ma na nie ochoty. Leżą zapomniane to ja proponuje pyszne masło pierniczkowe. Idealny do wszystkiego bułek, chleba, chrupiącego pieczywa, gofrów, do wyjadania ze słoiczka mniamm


Składniki: 
  • 150 g pierników 
  • 30 g mleka w proszku 
  • 30 g masła temp. pokojowa 
  • 1 łyżeczka kakao 
  • 100 ml mleka 

Pierniczki zblenduj na proszek dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Jeśli uznasz że jest za mało słodki możesz dodać 1 łyżeczkę miodu. 



3 komentarze:

  1. Nam pierników w tym roku było za mało :P Ale takie masełko musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki domowy krem to musi byc cudo :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...