Przejdź do głównej zawartości

Warsztaty z Russell Hobbs



     We wtorek 23.06 miałam wielką przyjemność wziąć udział w warsztatach organizowanych przez markę Russell Hobbs. Warsztaty odbyły się w pięknych okolicznościach przyrody w restauracji Uberto w Parku Cytadela w Poznaniu. 














W trakcie spotkania mieliśmy możliwość porozmawiać z dietetykiem. Doradzał nam jak łączyć składniki, czego unikać i na co zwrócić uwagę przy różnych dietach. Omawialiśmy diety dla sportowców, dla dzieci, wykluczające, poprawiające urodę i odchudzające.
Wszystkie koktajle przygotowane przez Pana dietetyka były bardzo smaczne  :D




























             Mój ulubiony koktajl: garść szpinaku, kiwi, około 200 ml soku jabłkowego i banan :D



 Blender wyposażony jest w dwie przenośne butelki o pojemności 600 ml zamykane pokrywką z dzióbkiem. Można przygotować sobie pyszny i pożywny koktajl w jednym z pojemników  a po zmiksowaniu po prostu zabrać go ze sobą. Do pracy, szkoły, siłownię czy na spacer. Dodatkowo blender wyposażony jest w nakładkę mielącą.















Po omówieniu wszystkich diet zabraliśmy się do pracy i każdy tworzył coś pysznego. Wszyscy szaleli  i kombinowali :D



                Koktajl odmładzający z pieczonych buraków :D

















Na koniec spotkania każdy z uczestników warsztatów otrzymał blender Aura Mix&Go Pro w prezencie. Za co bardzo dziękuje bo blender jest bardzo często użytkowany przez całą rodzinę.Wszyscy teraz miksują i piją :D 



Jeśli chcieli byście uzyskać  troszeczkę więcej informacji o blenderze odsyłam Was na stronę producenta  TU





Komentarze

  1. Wspaniałe warsztaty. Ja uwielbiam koktajle :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny sprzęt :) Ktoś kto pije dużo koktajli byłby zadowolony :)
    Świetne warsztaty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Te warszaty brzmią interesująco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Russell Hobbs to bardzo porządna marka moim zdaniem. Posiadam od nich zupowar i jak na razie spisuje się wspaniale. Świetne warsztaty i fajny prezencik :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne warsztaty, to teraz czekamy na więcej przepisów z użyciem nowego blendera :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Warsztaty wyglądają na bardzo udane!! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe warsztaty Olu, a blender bardzo mnie zaciekawił.
    Mam ochotę go kupić.
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli często robisz koktajle to ci polecam :D Ja jestem z niego bardzo zadowolona :D

      Usuń
  8. Widać świetnie zorganizowane warsztaty. Zawsze można się wielu nowych i ważnych rzeczy dowiedzieć. Super prezent !

    OdpowiedzUsuń
  9. Fantastyczne warsztaty :) Super prezent :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Popularne posty z tego bloga

Nalewka świąteczna

                 Święta tuż, tuż. Prezenty spakowane, pierniczki upieczone, menu świąteczne zaplanowane, bigos niedługo będzie się robił, fryzjer odwiedzony a ubieranie choinki zostawię moim chłopakom. Fajnym uwieńczeniem tych wszystkich przygotowań może być kieliszek bardzo smacznej nalewki z pomarańczami, cynamonem, wanilią i goździkami. Nalewka może też stanowić bardzo fajny prezent. Do świąt zostało jeszcze kilka dni więc zachęcam do przygotowania nalewki świątecznej.  Pozdrawiam Ola. Składniki: 6 pomarańczy  200 g cukru  1 laska wanilii 1 kora cynamonu  4 goździki 250-300 ml wódki  300 ml wody               Pomarańcze umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę (bez białej części) i wycisnąć sok. Do garnka wlać sok, wodę, dodać skórkę, cukier, przełamaną korę cynamonu, laskę wanilii i goździki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Do soku wlać wódkę. Ilość wódki zależy od nas, jeśli lubimy mocniejsze smaki dodajmy 300 ml jeśli lubimy słabsze do

Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym

      Jedno z fajniejszych ciast jakie udało mi się upiec. Kruchy, lekko rozpadający się spód wykonany z płatków owsianych i kakao. A masa to połączenie białek, jogurtu i wiórków kokosowych. Szybkie w przygotowaniu, boskie w smaku a do tego niewielka ilość kalorii. Warte grzechu, polecam :D Składniki:  Masa z płatków: 2 szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki cukru trzcinowego  3 łyżki kakao  1/2 szklanki oleju  3 żółtka  szczypta soli  Masa jogurtowa: 3 białka  1/2 szklanki cukru  400 ml jogurtu naturalnego  2 łyżki mąki ziemniaczanej  150 g wiórków kokosowych  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Foremka: 26x21 cm, wyłożona pergaminem         Masa z płatków: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa jogurtowa: Ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając wsypujemy pomalutku, partiami cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Masa powinna być sztywna, lśniąca a pod palcami nie możemy wyczuwać grudek. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy ok

Gozleme ze szpinakiem i fetą

      Gozleme to bardzo popularne tureckie chlebki. Na rozwałkowane ciasto nakłada się ulubione nadzienie mięsne albo warzywne następnie podsmaża się je na patelni.Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przypomina trochę taką zamkniętą pizzę. Mi, najlepiej smakuje wersja ze szpinakiem podana z sosem czosnkowym. Składniki: 350 g mąki chlebowej  1 łyżeczka soli  1 łyżeczka cukru  220 ml letniej wody  4 g drożdży suszonych albo 20 g świeżych   Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku  2 ząbki czosnku  około 50-80 g sera fata  sól, pieprz  łyżka masła i oleju do smażenia           Nadzienie: Opłucz szpinak i usuń grube łodyżki. Podsmaż na maśle i oleju. Dodaj drobno pokrojony czosnek, dopraw pieprzem z solą nie przesadzaj bo feta jest słona. Przestudź.         Wszystkie składniki ciasta (przy użyciu suszonych drożdży) włóż do miski, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie zagnieć. Ciasto powinno delikatnie przyklejać się do rąk, nie powinno być twarde. Jeśli używasz