Jeśli lubicie kupować gotowe pasty serowe z orzechami to gwarantuje że pokochacie tę pastę. Połączenie słonych serów parmezanu i fety z kremową ricottą to jest to a jak dodamy jeszcze garść orzechów i cebulę pasta nabiera charakteru. Pasta jest lekko słona i lekko ostra. Na kanapki sprawdzi się fantastycznie będzie pasować też do krakersów jako przekąska na imprezie.
Składniki:
- 150 g fety
- 50 g parmezanu
- 100 g ricotty
- 50 g orzechów pekan
- 1/2 małej cebuli
- ew. sól i pieprz
Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i orzechy drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie sery ze sobą, dodaj cebulę i orzechy. Jeśli chcesz możesz doprawić solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce pod przykryciem do 5 dni.
Ta pasta musi być wyśmienita! :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty kanapkowe, serowej jeszcze nie próbowałam, ale na pewno się skuszę na Twoją pastę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
M
bardzo ciekawa pasta
OdpowiedzUsuńLubię takie serowe pasty na kanapki :) Super pomysł :) Na pewno przetestuję.
OdpowiedzUsuńTyle słałam o tych orzeszkach, ale większej styczności chyba z nimi nie miałam. A wszystko, co ma w nazwie sery zdecydowanie lubię, baaa nawet przepadam :) Także muszę zrobić test u siebie koniecznie. Pamiętasz jeszcze starą, blogową znajomą? :) Wróciłam na dobre do blogowego świata, bardzo stęskniłam się za wszystkimi Twoimi kulinarnymi ciekawostkami i inspiracjami. Pozdrowionka i buziaki :)
OdpowiedzUsuńPewnie że pamiętam :D Na pewno do ciebie wpadnę :D
UsuńUwielbiam sery więc taka pasta napewno by mi przypadła do gustu :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, zwłaszcz, że dodałaś pekany :)
OdpowiedzUsuńToż to serowy raj dla mnie <3 le bym teraz dała za tosta z takim serem, mm ;)
OdpowiedzUsuńKażda pasta kanapkowa znajdzie u nas swoje miejsce w porze obiadu :D Lubimy je jeść z warzywami :)
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie smaków! Nie wpadłabym na taki pomysł;)
OdpowiedzUsuńAle to wszystko pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńOj muszę zrobić sobie taką pastę!
OdpowiedzUsuń