Przejdź do głównej zawartości

Lemoniada z mango





           W końcu przyszło upragnione ciepełko i można wylegiwać się na leżaczku. A do błogiego lenistwa polecam lemoniadę z mango.  Jest pyszna, bardzo smaczna i gasi pragnienie. A wieczorem polecam dodać coś mocniejszego wódkę albo biały rum. Mniammm



Składniki: 

Woda,sok i mago powinny być zimne 
  • miąższ z jednego mango 
  • 500 ml soku pomarańczowego 
  • sok z 2 limonek 
  • 1L wody 
  • syrop z agawy albo 3 łyżki brązowego cukru 
  • 8-10 kostek lodu + do podania 
 Do przygotowania lemoniady użyłam blendera firmy Panasonic MX- ZX1800
Test blendera znajdziecie ------------>>>>>TU


                Do blendera wrzuć mango, wlej sok z pomarańczy, limonki i wodę. Dodaj kostki lodu i cukier. Naciśnij program ''Mrożonka" chwilę miksuj na 3 kresce. Następnie przełącz na program ''Smoothie'' i miksuj chwilę na 4-5 kresce. Podawaj od razu albo włóż do lodówki do lepszego przegryzienia się smaków. Podawaj z kostkami lodu. Świetna do drinków.



Komentarze

  1. Wow! Jak patrzę na te zdjęcia, to aż nabrałam na nią podwójnej ochoty.
    Lemoniada na lato to coś obowiązkowego.
    Taka o smaku mango to musi być raj.
    Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam mango, a to połączenie z pomarańczą i limonką jest rewelacyjne :) Pyszny koktajl :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna lemoniada a mango uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mango <3 mamy aktualnie na niego fazę i taka lemoniadka bardzo by nam smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakować musi pysznie i orzeźwiająco ;)
    Ja na jutro będę robić koktajl m.in z soku pomarańczowego i mango ;))

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiamy mango, lemoniada już jest nasza :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepyszny sposób na orzeźwienie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Popularne posty z tego bloga

Nalewka świąteczna

                 Święta tuż, tuż. Prezenty spakowane, pierniczki upieczone, menu świąteczne zaplanowane, bigos niedługo będzie się robił, fryzjer odwiedzony a ubieranie choinki zostawię moim chłopakom. Fajnym uwieńczeniem tych wszystkich przygotowań może być kieliszek bardzo smacznej nalewki z pomarańczami, cynamonem, wanilią i goździkami. Nalewka może też stanowić bardzo fajny prezent. Do świąt zostało jeszcze kilka dni więc zachęcam do przygotowania nalewki świątecznej.  Pozdrawiam Ola. Składniki: 6 pomarańczy  200 g cukru  1 laska wanilii 1 kora cynamonu  4 goździki 250-300 ml wódki  300 ml wody               Pomarańcze umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę (bez białej części) i wycisnąć sok. Do garnka wlać sok, wodę, dodać skórkę, cukier, przełamaną korę cynamonu, laskę wanilii i goździki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Do soku wlać wódkę. Ilość wódki zależy od nas, jeśli lubimy mocniejsze smaki dodajmy 300 ml jeśli lubimy słabsze do

Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym

      Jedno z fajniejszych ciast jakie udało mi się upiec. Kruchy, lekko rozpadający się spód wykonany z płatków owsianych i kakao. A masa to połączenie białek, jogurtu i wiórków kokosowych. Szybkie w przygotowaniu, boskie w smaku a do tego niewielka ilość kalorii. Warte grzechu, polecam :D Składniki:  Masa z płatków: 2 szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki cukru trzcinowego  3 łyżki kakao  1/2 szklanki oleju  3 żółtka  szczypta soli  Masa jogurtowa: 3 białka  1/2 szklanki cukru  400 ml jogurtu naturalnego  2 łyżki mąki ziemniaczanej  150 g wiórków kokosowych  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Foremka: 26x21 cm, wyłożona pergaminem         Masa z płatków: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa jogurtowa: Ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając wsypujemy pomalutku, partiami cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Masa powinna być sztywna, lśniąca a pod palcami nie możemy wyczuwać grudek. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy ok

Gozleme ze szpinakiem i fetą

      Gozleme to bardzo popularne tureckie chlebki. Na rozwałkowane ciasto nakłada się ulubione nadzienie mięsne albo warzywne następnie podsmaża się je na patelni.Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przypomina trochę taką zamkniętą pizzę. Mi, najlepiej smakuje wersja ze szpinakiem podana z sosem czosnkowym. Składniki: 350 g mąki chlebowej  1 łyżeczka soli  1 łyżeczka cukru  220 ml letniej wody  4 g drożdży suszonych albo 20 g świeżych   Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku  2 ząbki czosnku  około 50-80 g sera fata  sól, pieprz  łyżka masła i oleju do smażenia           Nadzienie: Opłucz szpinak i usuń grube łodyżki. Podsmaż na maśle i oleju. Dodaj drobno pokrojony czosnek, dopraw pieprzem z solą nie przesadzaj bo feta jest słona. Przestudź.         Wszystkie składniki ciasta (przy użyciu suszonych drożdży) włóż do miski, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie zagnieć. Ciasto powinno delikatnie przyklejać się do rąk, nie powinno być twarde. Jeśli używasz