Przejdź do głównej zawartości

Lody bananowe z masłem orzechowym




               Lody bananowe z masłem orzechowym i serkiem philadelphia ojacie, gacie, kręcę jakie one są dobre! :) Powiem wam w tajemnicy że nie lubię masła orzechowego, nie kupuje, nie jem i ogólnie blee. Ale czasami tak jest że przychodzi pomysł, pragnienie i zachcianka. Połączyłam te składniki i przepadłam. Wyszły przepyszne, kremowe i takie wciągające. Jedyny minus to, to że najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu. Polecam!


Składniki: 
  • 4 duże banany 
  • 300 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 125 g serka philadelphia 
  • duża szczypta soli

Do przygotowania lodów użyłam blendera firmy Panasonic MX-ZX1800
Test blendera znajdziecie ---------------------->>>>>>> TU 


             Dzień wcześniej obierz banany, pokrój je na mniejsze kawałki, schowaj do worka a następnie włóż do zamrażarki. Wszystkie składniki lodów włóż do blendera. Naciśnij program "Mrożonka", rozpocznij od 3 kreski i stopniowo doprowadź do 5 kreski. Przy miksowaniu pomagaj sobie ubijakiem.Podawaj od razu.








Komentarze

  1. Wow! Nie tylko dla fanów orzechowych smaków! :)
    Lubię domowe lody, więc z chęcią bym skorzystała.
    Wyglądają przefajnie! :)
    Mniam, mniam.
    Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam masło orzechowe. I też robię takie lody. Są pyyyyszne 😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobne i uwielbiam je :) Twoje na pewno smakują równie rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, uwielbiam lody bananowe ogólnie i orzechy też, więc może się to okazać idealnie dla mnie połączenie. Dziękuje bardzo!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj, coś czuję, że wkrótce takie zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najlepsze lody na świecie <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają niesamowicie kremowo, dawno nie jadłam takich domowych lodów z banana, a z masłem orzechowym właśnie je lubię najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj przydałyby się takie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. O matko, to musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają na super smaczne, jak tylko dorwę masło orzechowe to zrobię takie lody ^_^

    OdpowiedzUsuń
  11. Mam taki blender, tylko w kolorze białym. Za to waga powala, chciała bym taką :) Deser pożywny i smaczniutki :)))

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam takie smaki, też robię podobne :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Na takie lody to się piszę!

    OdpowiedzUsuń
  14. takimi domowymi lodami to można się zajadać! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. CUDO! Uwielbiamy takie lody. Właśnie nie koniecznie w kulkach ale z miseczki i do tego orzechowe <3 Robimy podobnie tylko zamiast serka dajemy śmietankę kokosową :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Popularne posty z tego bloga

Nalewka świąteczna

                 Święta tuż, tuż. Prezenty spakowane, pierniczki upieczone, menu świąteczne zaplanowane, bigos niedługo będzie się robił, fryzjer odwiedzony a ubieranie choinki zostawię moim chłopakom. Fajnym uwieńczeniem tych wszystkich przygotowań może być kieliszek bardzo smacznej nalewki z pomarańczami, cynamonem, wanilią i goździkami. Nalewka może też stanowić bardzo fajny prezent. Do świąt zostało jeszcze kilka dni więc zachęcam do przygotowania nalewki świątecznej.  Pozdrawiam Ola. Składniki: 6 pomarańczy  200 g cukru  1 laska wanilii 1 kora cynamonu  4 goździki 250-300 ml wódki  300 ml wody               Pomarańcze umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę (bez białej części) i wycisnąć sok. Do garnka wlać sok, wodę, dodać skórkę, cukier, przełamaną korę cynamonu, laskę wanilii i goździki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Do soku wlać wódkę. Ilość wódki zależy od nas, jeśli lubimy mocniejsze smaki dodajmy 300 ml jeśli lubimy słabsze do

Gozleme ze szpinakiem i fetą

      Gozleme to bardzo popularne tureckie chlebki. Na rozwałkowane ciasto nakłada się ulubione nadzienie mięsne albo warzywne następnie podsmaża się je na patelni.Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przypomina trochę taką zamkniętą pizzę. Mi, najlepiej smakuje wersja ze szpinakiem podana z sosem czosnkowym. Składniki: 350 g mąki chlebowej  1 łyżeczka soli  1 łyżeczka cukru  220 ml letniej wody  4 g drożdży suszonych albo 20 g świeżych   Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku  2 ząbki czosnku  około 50-80 g sera fata  sól, pieprz  łyżka masła i oleju do smażenia           Nadzienie: Opłucz szpinak i usuń grube łodyżki. Podsmaż na maśle i oleju. Dodaj drobno pokrojony czosnek, dopraw pieprzem z solą nie przesadzaj bo feta jest słona. Przestudź.         Wszystkie składniki ciasta (przy użyciu suszonych drożdży) włóż do miski, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie zagnieć. Ciasto powinno delikatnie przyklejać się do rąk, nie powinno być twarde. Jeśli używasz

Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym

      Jedno z fajniejszych ciast jakie udało mi się upiec. Kruchy, lekko rozpadający się spód wykonany z płatków owsianych i kakao. A masa to połączenie białek, jogurtu i wiórków kokosowych. Szybkie w przygotowaniu, boskie w smaku a do tego niewielka ilość kalorii. Warte grzechu, polecam :D Składniki:  Masa z płatków: 2 szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki cukru trzcinowego  3 łyżki kakao  1/2 szklanki oleju  3 żółtka  szczypta soli  Masa jogurtowa: 3 białka  1/2 szklanki cukru  400 ml jogurtu naturalnego  2 łyżki mąki ziemniaczanej  150 g wiórków kokosowych  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Foremka: 26x21 cm, wyłożona pergaminem         Masa z płatków: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa jogurtowa: Ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając wsypujemy pomalutku, partiami cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Masa powinna być sztywna, lśniąca a pod palcami nie możemy wyczuwać grudek. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy ok