Jedno z fajniejszych ciast jakie udało mi się upiec. Kruchy, lekko rozpadający się spód wykonany z płatków owsianych i kakao. A masa to połączenie białek, jogurtu i wiórków kokosowych. Szybkie w przygotowaniu, boskie w smaku a do tego niewielka ilość kalorii. Warte grzechu, polecam :D Składniki: Masa z płatków: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki cukru trzcinowego 3 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 3 żółtka szczypta soli Masa jogurtowa: 3 białka 1/2 szklanki cukru 400 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Foremka: 26x21 cm, wyłożona pergaminem Masa z płatków: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa jogurtowa: Ubijamy białka na sztywno, cały czas ubijając wsypujemy pomalutku, partiami cukier i ubijamy do momentu jego rozpu...



Zaintrygowałas mnie tym połączeniem - sama chyba bym na nie wpadła... Jagody i agrest...no no no...
OdpowiedzUsuńmam czerwony agrest! Zaraz idę robić, wygląda na meega gęsty-taki jak lubię, mniaaam :D
OdpowiedzUsuńAle pyszne połączenie i kolor śliczny :)
OdpowiedzUsuńpychota!:) a połączenie musiało być boskie:D
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :)!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda i piękny kolor, doskonały na lato :)
OdpowiedzUsuńpiękny kolorek :) ciekawe połączenie agrestu z jagodami :)
OdpowiedzUsuńza to kocham seozny owocowe. za koktajle! pyszne, pełne owoców.
OdpowiedzUsuńTakie koktajle rządzą teraz u mnie na śniadania :)
OdpowiedzUsuńPora zakupić ponownie pakę jagód i zrobić koktajl:D
OdpowiedzUsuńuwielbiam koktajle owocowe :D
OdpowiedzUsuńtakim sie chłodzić: sama przyjemnosć
OdpowiedzUsuńWow - połączenie idealne, też bym nie dosładzała :D
OdpowiedzUsuńOlu, bardzo mnie pozytywnie zaskoczyłaś. Spodziewałam się kolejnego wrzuć, zalej, dosyp i zmiksuj. A tu jednak nieco inna procedura! Myślę że gotowanie agrestu wydobywa z niego nieco słodyczy, stąd nie potrzebny cukier. Poza tym myślę, że to bardzo odświeżający model :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń