22.07.2018

Owoce pod koglem-moglem





Składniki: 
  • 500 g ulubionych owoców 
  • 4 żółtka
  • 2 białka 
  • 80 g cukru 
  • 1 łyżka cukru waniliowego 

                  Duże owoce pokrój na mniejsze kawałki, wszystkie włóż do naczynia żaroodpornego.  Żółtka i białka pomału ubijaj wsypuj cukier i ubijaj aż masa będzie puszysta. Wylej na owoce i zapiekaj aż piana będzie miała złoty kolor. 15-20 minut w 180*C. Podajemy na ciepło



18 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam koglu moglu :) Ciekawy deser.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy deser, muszę zrobić u siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie desery :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kogel-mogel! ach, wspomnienie z dzieciństwa! muszę spróbować tak z owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy artykuł
    Dzięki, będę odwiedzać:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Spróbuje zrobić z mandarynkami ; )

    OdpowiedzUsuń
  7. Thanks very interesting blog!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy wpis
    Dzięki, będę odwiedzać:)

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy nie jadłam kogla-mogla w wersji pieczonej. muszę koniecznie wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  10. Aż miło, że wpadłam tak tu ślicznie i smacznie <3

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...