11.07.2018

Brownie bez glutenu i laktozy







Składniki: 

  • 200 g gorzkiej czekolady 
  • 100 ml oleju 
  • szczypta soli 
  • 5 jajek 
  • 120 g cukru trzcinowego 
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej 
  • 1 łyżka kakao 

Foremka 25x21cm

         Połam czekoladę, dodaj olej, sól i rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Ubijaj jajka mikserem i partiami wsypuj cukier. Gdy cukier się rozpuści wlej, pomalutku czekoladę. Na koniec wmieszaj mąkę i kakao. Przelej do foremki i piecz w 180*C przez 25-30 minut.



7 komentarzy:

  1. Prezentuje się bardzo apetycznie :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brownie kocham, ale takiego nie jadłam :) Na razie zajadam się tym na bazie fasoli ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis, to ciasto musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych smacznych chwil.
Ola

Wersja do druku

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...